Терапевтът и диетолог Елена Тихомирова посочи трите най-полезни есенни продукта пред в.

...
Терапевтът и диетолог Елена Тихомирова посочи трите най-полезни есенни продукта пред в.
Коментари Харесай

Кои храни са трите най-полезни дарове на есента

Терапевтът и диетолог Елена Тихомирова уточни  трите най-полезни есенни продукта  пред в. „ Известия “- тиква, цвекло и бяло зеле.

Специалистката предлага да се добави  тиква  към есенното ни меню, защото тя има доста фибри. „ В 100 грама тиква се съдържа дневната норма на витамин А, който е нужен за производството на хормони, а също по този начин е потребен за зрението и имунитета “, добавя тя.

Червеното цвекло  също е един от най-полезните есенни зеленчуци. Според диетолога главната полезност на този зарзават са антоцианите, които го оцветяват в лилаво. Тихомирова изясни, че антоцианините оказват помощ на организма да се бори със свободните радикали, стопират окислението на свободните радикали, както и оказват помощ в битката със напрежението и забавят процеса на стареене.

Лекарят посочи  бялото зеле  като потребна и здравословна есенна храна. Според нея във всички типове зеле се съдържат субстанции, които предотвратяват развиването на рак на гърдата при дамите. Освен това бялото зеле съдържа витамин U, който има свойството да заздравява лигавиците. То е и положително средство за попречване на обостряния на гастрит и стомашни язви.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР